Tort cu bere bruna

de _Alina_ in Torturi, 12 Iun 2012 | 8646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 250 ml bere bruna (eu am pus Silva)
  • 100 g unt
  • 80 g ciocolata 75 % cacao
  • 2 albusuri + 5 galbenusuri
  • 2 1/2 cani faina
  • 1 cana zahar tos
  • 1/2 cana zahar brun
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt praf de copt
  • crema:
  • 250 ml bere bruna
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 g smantana nefermentata 12 %
  • 2 lgt esenta de rom
  • decor:
  • 50 g alune prajite si sarate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bere bruna:

Blat:

1. Puneti berea si untul intr-un vas pe foc mic 5 min.

2. Topiti ciocolata intr-un vas. Adaugati putin (cam 2 linguri) din amestecul de bere si unt pete ciocolata topita.

3. Bateti albusurile cu 1/4 din zaharul tos si galbenusurile cu restul de zahar tos.

4. Adaugati amestecul de bere si unt peste galbenusuri si mixati bine, puneti si zaharul brun.

5. Cerneti faina peste amestecul de la pasul 4 si mixati bine. Adaugati si bicarbonatul stins + praful de copt.

6. Adaugati si ciocolata topita in mixul cu galbenusuri si amestecati.

7. Incorporati si albusurile in compozitie utilizand o spatula.

8. Puneti compozitia intr-o tava cu diam. 24 cm tapetata cu hartie de copt.

9. Dati tava la cuptor 60 min la 180 °C. 

Crema:

1. Puneti berea intr-un vas la foc mic.

2. Adaugati ciocolata taiata in bere si invartiti pana se topeste.

3. Trageti vasul de pe foc, puneti smantana si invartiti.

4. Tineti vasul in mana deasupra flacarii si continuati sa invartiti inca 3 min.

5. Opriti focul si adaugati esenta de rom.

Asamblare:

1. Taiati blatul in 2 sau 3 dupa ce s-a racit complet.

2. Puneti crema.

3. Puneti deasupra alunele zdrobite.

  
    

TIPS-URI

1

Folositi ciocolata de calitate. Eu am folosit pentru crema niste ciocolata cumparata de fii-mea... si crema nu a iesit cum trebuia :(

2

Puteti face mai multa crema :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bere bruna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

13.06.2012, 22:15

Interesant cu bere si arata chiar bine!

_Alina_ 1

14.06.2012, 08:44

Asa e Mirela!

ralu_ca 1

05.02.2014, 12:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort in straturi cu jeleu de visine